”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

Tisdagen den 18 november kl 19.05 medverkar Sara i ”Pang! Pang!, ett filmprogram för barn. Sara skall lära programledarna hur man spelar förälskad på film.
Mer information: svt.se

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Charlotte Löwensköld” och ”Den allvarsamma leken” på Stockholms Stadsteater

Sara repeterar just nu rollen som Charlotte i Charlotte Löwensköld, en psykologisk rysare om kärlek, hämnd och försoning.
Charlotte Löwensköld är en nyskriven dramatisering av Selma Lagerlöfs sista och av många ansedd som kronan i hennes litterära verk, trilogin Löwensköldska ringen, Charlotte Löwensköld och Anna Swärd.
Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest betydelsefulla författare. Hennes stora berättarkonst hämtar inspiration både från verkligheten och från livets gåtor. Som första kvinna och svensk tilldelades hon Nobelpriset i litteratur 1909.
Premiär 20 november på Stockholms Stadsteater/Klarascenen på Selma Lagerlöfs 150-årsdag.
T.o.m. den 6e nov kan du även se Sara i ”Den allvarsamma leken” av Hjalmar Söderberg, regi: Daniel Lind Lagerlöf. I övriga roller bl.a. Gustav Skarsgård och Livia Millhagen.
För biljetter och mer information besök:
www.stadsteatern.stockholm.se

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Storstadsljus” av Howard Korder på Göteborgs Stadsteater

Ett dygn på Manhattan i jakt på livet. Bruset. Ljuden. Ljusen. The Skyline. ”Somebody opens a door every half second”, säger Rose i Storstadsljus. Under ett dygn följer vi varuhusexpediterna Rose och Lilian i deras osentimentala jakt på vad livet har att ge. Två systrar till Samantha och Carrie i Sex and the City. En natt bland Manhattans människor, långt nere på gatan och högt uppe i skyskrapans topp. Ett provocerande, poetiskt och existentiellt vandringsdrama i en stad där ”the sky is the limit”.
Sara spelar en av huvudrollerna i denna pjäs i regi av Stefan Metz (www.stefanmetz.com) och med nyskriven musik av Anna Terneheim (www.annaternheim.com). ”Storstadsljus” hade Sverigepremiär den 14 mars på Göteborgs Stadsteaters stora scen och Sara får lysande kritik för sin insats!
Här är bara ett urval av de positiva recensionerna:
”…som lyxig choklad för ögonen… vilken lysande iscensättning!
Ruth Vega Fernandez och Sara Sommerfeld är ett tajtradarpar och njutbara att se tillsammans” (Göteborgsposten)
”Sommerfeld och Fernandez kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.” (Dagens Nyheter)
”Det är smart, genomtänkt, mästerligt. Och då har jag inte ens nämnt Ruth Vega Fernandez och Sara Sommerfeld i huvudrollerna.
Ena ögonblicket lika svartvitt tvådimensionella som klippdockor – i nästa levande och sårbara som du och jag. Mycket bättre än så här blir det inte på teatern” (Expressen/GT)
”Sommerfelds tolkning är finstämd och högst trovärdig.” (Nummer)
”Sara Sommerfeld som Lilian och Örjan Landström som Erenhart, två viktiga roller som genomförs lyhört och varierat… man lyssnar verkligen på dem när de spelar fram en gryende relation vars slut tack vare det fina spelet blir precis så plågsamt som Howard Korder förmodligen tänkt sig” (Borås Tidning)
Biljettbokning: www.stadsteatern.goteborg.se

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

Babas Bilar

En norrländsk gangsterkomedi regisserad av Rafael Edholm.
Filmen deltog i kategorin Variety Critics’ Choice på The Karlovy Vary International Film Festival (30 juni – 7 juli 2006).
Babas Bilar finns nu ute på DVD. Köp filmen här!
Läs mer om filmen på www.babasbilar.se
Så här skrev Variety om filmen:
”A ’Fargo’-influenced comedy set in the frozen wilds of northern Sweden, ’Baba’s Cars’ is an enjoyable romp involving Russian drug runners, small-time shysters, and a lot of jokes […] The cast obviously enjoyed themselves to the full: Both Wilson (’Evil’) and Sommerfeld (’Wings of Glass’) are better known outside Sweden for their dramatic perfs, but here show they’re more than capable of holding their own in lighter fare.” (Variety.com 2006)

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Smutsiga händer” av Jean-Paul Sartre på Stockholms Stadsteater

Sara spelar den kvinnliga huvudrollen i ”Smutsiga händer”, en politisk deckare av 1900-talets främste filosof Jean-Paul Sartre.
Pjäsen har regisserats av Ragnar Lyth och spelas t o m den 31 oktober på Stockholms Stadsteater (Klarascenen). I övriga roller ser vi bl.a. Leif Andrée, Andreas Kundler och Jessica Liedberg.
Handling:
Hugo längtar efter att känna sig levande och tänker därför skjuta sin chef. Hugo är gift med Jessica och de leker att de är ett ungt lyckligt par men i själva verket är de ganska uttråkade.
Hugo har lämnat sin borgerliga bakgrund till förmån för Kampen och Organisationen. Nu har han fått ett mord som uppdrag och det passar honom utmärkt. Äntligen handling. Problemet är bara att det tilltänkta offret är en sympatisk, storsint och modig man som har som princip att lita på människor. Också på Hugo.
Sara har fått lysande kritik för sin insats! ”Sara Sommerfeld gör ett osedvanligt humoristiskt och intelligent porträtt” (SR Kulturnytt). ”Mest lyskraft har dock Sara Sommerfeld som spelar Hugos fru Jessica. Under den första delen av pjäsen är hon en bystig bimbo, en flörtig, studsig Modesty Blaise-kusin. Det hela är jätteroligt och troligen en elak ironi över den kvinnosyn som agentgenren odlar” (SvD). ”Sara Sommerfeld som Hugos unga hustru balanserar sin roll med sälta, värme, humor. Det är ovanligt hel och skärpt teater, som dessutom blir underhållande” (Expressen).

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Modet att döda” av Lars Norén på Teater Giljotin. En modern klassiker av Lars Norén. Regi: Kia Berglund

Publik och kritikersuccé
”…en pånyfödd tro på vilka mirakel teaterkonsten ändå kan visa för oss när den är som bäst och viktigast” (DN)
”…Sara Sommerfeld, den småkaxiga men ömhetstörstande flickvännen med ett naivt sexuellt utspel som gör henne till en grymhetens Lolita. Storartat, Giljotin!” (DN)
”Sara Sommerfeld är häpnadsväckande” (Sveriges Radio)
”Sara Sommerfeld…utmärkt, och fyller Radka med liv och energi.” (SVD)
”…ensemblen utför i Kia Berglunds regi storverk” (Aftonbladet)
”…en lysande trio aktörer…” (SVD)
”…enastående ensemble…” (Stockholm City)
”…en så utlämnande inlevelse att de tar andan ur åskådarn. Som de spelar!…Så nära teaterkonstens innersta nerv kommer vi sällan” (Expressen)
Modet att döda spelades under våren 2006 och 2007 på Teater Giljotin. Den fick också äran att deltaga i Svenska Teaterbiennalen i Örebro (Maj 2007), The Copenhagen Theatre Days i Denmark (Aug 2007) och The International Theatre Festival Lainsuojattomatin i Finland (sept 2007)

”Pang! Pang!” SVTB (Barnkanalen)

”Älskade” av Kia Berglund på Teater Giljotin

”Älskade” utspelar sig under en middag som varar i tre år. En middag som börjar med att ett par, en man och kvinna i trettioårsåldern, möts och drabbas av en våldsam förälskelse. Kia Berglund har regisserat pjäsen efter sitt eget manus.
Sara spelar Kvinnan och Reuben Sallmander Mannen.
Spelas på Teater Giljotin t o m den 29 april.
”Spelet mellan dem är övertygande och ofta roligt…” (DN)
”Två gnistrande skådespelare med personkemi.” (CITY)
”En av vårens starkare teaterupplevelser.” (NUMMER.SE)
”Med självutgivande och djupt gripande skådespelarinsatser.” (UNT)
”Främst kommer jag att minnas Sommerfelds trovärdiga porträtt av kvinnan som trots sin självsäkerhet och styrka blir ohjälpligt manipulerad av sin älskare” (TS)

         

©2021 SARA SOMMERFELD | WEBPROD BLOMILL

SARA SOMMERFELD