Sara spelar den kvinnliga huvudrollen i ”Smutsiga händer”, en politisk deckare av 1900-talets främste filosof Jean-Paul Sartre.
Pjäsen har regisserats av Ragnar Lyth och spelas t o m den 31 oktober på Stockholms Stadsteater (Klarascenen). I övriga roller ser vi bl.a. Leif Andrée, Andreas Kundler och Jessica Liedberg.
Handling:
Hugo längtar efter att känna sig levande och tänker därför skjuta sin chef. Hugo är gift med Jessica och de leker att de är ett ungt lyckligt par men i själva verket är de ganska uttråkade.
Hugo har lämnat sin borgerliga bakgrund till förmån för Kampen och Organisationen. Nu har han fått ett mord som uppdrag och det passar honom utmärkt. Äntligen handling. Problemet är bara att det tilltänkta offret är en sympatisk, storsint och modig man som har som princip att lita på människor. Också på Hugo.
Sara har fått lysande kritik för sin insats! ”Sara Sommerfeld gör ett osedvanligt humoristiskt och intelligent porträtt” (SR Kulturnytt). ”Mest lyskraft har dock Sara Sommerfeld som spelar Hugos fru Jessica. Under den första delen av pjäsen är hon en bystig bimbo, en flörtig, studsig Modesty Blaise-kusin. Det hela är jätteroligt och troligen en elak ironi över den kvinnosyn som agentgenren odlar” (SvD). ”Sara Sommerfeld som Hugos unga hustru balanserar sin roll med sälta, värme, humor. Det är ovanligt hel och skärpt teater, som dessutom blir underhållande” (Expressen).

SARA SOMMERFELD