Ett dygn på Manhattan i jakt på livet. Bruset. Ljuden. Ljusen. The Skyline. ”Somebody opens a door every half second”, säger Rose i Storstadsljus. Under ett dygn följer vi varuhusexpediterna Rose och Lilian i deras osentimentala jakt på vad livet har att ge. Två systrar till Samantha och Carrie i Sex and the City. En natt bland Manhattans människor, långt nere på gatan och högt uppe i skyskrapans topp. Ett provocerande, poetiskt och existentiellt vandringsdrama i en stad där ”the sky is the limit”.
Sara spelar en av huvudrollerna i denna pjäs i regi av Stefan Metz (www.stefanmetz.com) och med nyskriven musik av Anna Terneheim (www.annaternheim.com). ”Storstadsljus” hade Sverigepremiär den 14 mars på Göteborgs Stadsteaters stora scen och Sara får lysande kritik för sin insats!
Här är bara ett urval av de positiva recensionerna:
”…som lyxig choklad för ögonen… vilken lysande iscensättning!
Ruth Vega Fernandez och Sara Sommerfeld är ett tajtradarpar och njutbara att se tillsammans” (Göteborgsposten)
”Sommerfeld och Fernandez kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.” (Dagens Nyheter)
”Det är smart, genomtänkt, mästerligt. Och då har jag inte ens nämnt Ruth Vega Fernandez och Sara Sommerfeld i huvudrollerna.
Ena ögonblicket lika svartvitt tvådimensionella som klippdockor – i nästa levande och sårbara som du och jag. Mycket bättre än så här blir det inte på teatern” (Expressen/GT)
”Sommerfelds tolkning är finstämd och högst trovärdig.” (Nummer)
”Sara Sommerfeld som Lilian och Örjan Landström som Erenhart, två viktiga roller som genomförs lyhört och varierat… man lyssnar verkligen på dem när de spelar fram en gryende relation vars slut tack vare det fina spelet blir precis så plågsamt som Howard Korder förmodligen tänkt sig” (Borås Tidning)
Biljettbokning: www.stadsteatern.goteborg.se

SARA SOMMERFELD